In augustus komt Frank Energie naar Vlaanderen. Na het succes van dynamische contracten in Nederland, spreidt Frank zijn vleugels naar de rest van Europa, te beginnen met Vlaanderen. In Nederland is Frank Energie inmiddels een gevestigde naam, en na de ANWB, de nummer twee van alle leveranciers met dynamische contracten. Hans van der Woude (CEO): “In Nederland hebben we een solide bedrijf gebouwd, waarin alle systemen en processen optimaal lopen en een gezonde winst gemaakt wordt. Dankzij de financiële ondersteuning van onze investeringsmaatschappij kunnen we vol vertrouwen verder groeien in Vlaanderen, Spanje en Frankrijk. Niets staat ons in de weg om voor het einde van 2025 Europees marktleider in dynamische contracten te worden. We hebben een product dat voor iedereen interessant is en dat is een ontwikkeling die essentieel is voor de energiemarkt.”
Ook in Vlaanderen is er dringend behoefte aan een alternatief voor vast en variabel. Uiteraard om de energiefactuur van de Vlaming te verlagen, maar even belangrijk, om het stroomgebruik slimmer en groener te maken. Frank start in Vlaanderen met een volwaardig team ingericht op snelle groei. Thomas Hulshof (oprichter Frank): “We willen de nieuwe Vlaamse klanten op een goede manier verwelkomen, met een fijne klantbeleving. Dynamische contracten zijn 100% transparant maar werken wel anders dan de ouderwetse vaste en variabele contracten. Bij ons kun je bijvoorbeeld via de app elk uur van de dag zien wat je verbruik is en welke kosten daarmee gemoeid zijn. Eventuele vragen daarover beantwoorden we dan ook met liefde. Met een dynamisch contract ben je goedkoper uit, help je mee de markt te vergroenen en de energietransitie te versnellen.“
Ook de Vlaming heeft de afgelopen periode te kampen gehad met hogere energiefacturen. De gemiddelde besparing van 15% op de energiekosten is dan ook zeer welkom. Daarnaast is de elektrificatie in volle gang. In België zal in 2023 de 200.000ste elektrische wagen ingeschreven worden. De verwachting voor 2030 is minimaal 2 miljoen elektrische wagens. De ”slim laden” dienst in combinatie met het dynamisch contract wordt daarmee onmisbaar in België. Naast een jaarlijkse besparing van wel duizend euro, wordt door slim te laden het elektriciteitsnet flink ontlast. Frank introduceert binnenkort ook ‘slim laden’ voor je thuisbatterij, waarmee de Vlaming met zonnepanelen en een thuisbatterij zelf een lucratief energiewinkeltje kan starten met mooie opbrengsten.
Na Vlaanderen volgen begin volgend jaar Spanje en Frankrijk.